3 syytä ottaa Twitter käyttöön

14.2.2022 | Sosiaalinen media

Kuulutko niihin, jotka eivät ole vielä liittyneet Twitteriin? Oletko kahden vaiheilla sen suhteen, pitäisikö liittyä osaksi twiittaajayhteisöä? Lukaise alta listaamani kolme syytä, mistä syistä Twitterin maailmaan kannattaa hypätä mukaan.

1. Pysyt kärryllä siitä, mistä juuri nyt keskustellaan

Twitterissä käydään keskusteluja ihan laidasta laitaan – ajastustenvaihtoa käydään niin ilmastonmuutoksesta, politiikasta, digitaidoista, vapaaehtoistyöstä kuin myös siitä, millaisilla tarroilla Twitter-käyttäjät ovat koristelleet läppärinsä. Maailmaa mullistanut #metoo-liike sai myös alkusysäyksensä kyseisen palvelun kautta!

Twitter on paikka, jossa käydään aktiivista keskustelua ajankohtaisista aiheista ja uutisista. Se on siis hyvä väylä pysyä kärryillä siitä, mitä Suomessa, maailmalla ja eri elämänalueilla tapahtuu juuri tällä hetkellä.

Jos haluat löytää tietyistä aihepiireistä kiinnostuneita twiittaajia ja sitä kautta seurata tiettuihin aiheisiin keskittyviä keskusteluja, kannattaa hyödyntää Twitter-listoja. Kannattaa myös jakaa muiden twiittejä omien seuraajien luettavaksi uudelleentwiittaamalla (”retweet”) niitä.

2. Opit tiivistämään ja tuomaan esille olennaiset asiat

Twitter tunnetaan siitä, että sen tekstipohjaiset viestit eli twiitit saavat sisältää vain rajallisen määrän merkkejä. Nykyinen yläraja on 280 merkkiä.

Facebook- tai muuhun vastaavaan palveluun tottuneelta tämä rajallisuus voi alkuun tuntua haastavalta. Miten saan saman sanottua paljon lyhyemmin? Twitter opettaa tiivistämään oman sanomansa napakkaan muotoon. Se myös laittaa meidät pohtimaan, mitkä ovat olennaisimpia pointteja siinä, mitä haluaa sanoa.

Jos itselle tärkeästä asiasta on kuitenkin enemmän sanottavaa kuin 280 merkkiä, kannattaa tehdä ns. twiittiketjuja eli useammasta twiitistä koostuva sarja (Twitterin Ketju-ominaisuus, englanniksi ”threat#/”tweetstorm”).

Rajattu merkkimäätä voi kuitenkin altistaa väärinymmärryksille. Kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota ystävälliseen ja empaattiseen kielenkäyttöön. Twiittiä naputellessa on hyvä pitää mielessä, että omat sisällöt ovat kaikille julkisia – mitä voisit sanoa ja millä sanavalinnoilla esimerkiksi kaupan käytävällä tuntemattomille ihmisille?

Muista lisätä twiitin loppuun aihetta parhaiten kuvaavia ja yleisessä käytössä olevia hashtageja eli tunnisteita – kuitenkin kohtuudella.

3. Voit tuoda esille ammatillista minääsi

Oletpa sitten etsimässä uusia työmahdollisuuksia tai pitkän linjan ammattilainen, Twitter on erinomainen alusta oman ammatillisen puolen esilletuomisessa sekä omien tietojen ajantasaisina pitämisessä.

Twitterin bio-osio eli profiilikuvaus on erinomainen tiivistelmä juuri sinusta, joka näkyy kaikille jotka päätyvät katselemaan profiiliasi. Profiilikuvaus voi olla maksimissaan 140 merkin mittainen. Siihen kannattaa sisällyttää ainakin muutama itseä kuvaava sana ja/tai adjektiivi, ammattinimike, mahdollinen www-osoite sekä tiedon siitä, twiittaatko yksityishenkilönä vai organisaatiosi työntekijänä. Kuvauksesta saa välittyä oma persoona!

Jos aiot keskittyä tiettyihin aiheisiin Twitterin puolella, kannattaa kuvaukseen sisällyttää muutamia asiasanoja hashtagien muodossa – tällä tavoin muut samoista aiheista kiinnostuneet löytävät sinut helpommin, ja voit vahvistaa asiantuntijaprofiiliasi.

Twitter on myös erinomainen alusta verkostoitumiseen. Muiden seuraaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen on selkeästi matalakynnyksisempää kuin monessa muussa sosiaalisen median palvelussa.

Uusimmat artikkelit

0 kommenttia

Ota yhteyttä

minna@damdamdidi.fi